Pagini

1 februarie 2012

Pradatori si ucigasi

Cuvinte alese din partea lui Zsolt Torok (alpinist) pe situl propriu:
http://www.torok.ro/?p=830

"După o vacanţă la schi, în Austria, am înţeles de ce ma întristează atât de mult uciderea unui animal liber.

În holul pensiunii unde am stat, unde totul era perfect, inclusiv animalele de pe pereţi  erau perfecte, dar ochii de sticlă, strălucitori, ai animalelor împăiate se uitau mereu la mine, încercau să-mi spună ceva, dar privirea lor spunea de fapt totul."
Capra neagra vanata (cu acte) in zona Poiana Marului
Din pacate vajnicii vanatori nu au resentimente, cu atat mai putin sa le pese de parerile si sentimentele iubitorilor de natura.
Ei ucid si expun trofee. Sunt deja ucigasi de meserie, si invoca tot felul de pretexte (unele acoperite chiar de lege, ca gunoiul sub pres) pentru a continua tacutele masacre departe de ochii lumii.

In lumea 'civilizata', locul pradatorilor naturali, exterminati de mult, este luat de ucigasii cu cizme si lunete. Ei 'controleaza' ca nu cumva celelalte specii (doar ierbivorele mari au ramas in Vestul Europei) sa se-nmulteasca prea tare, sa nu care cumva sa fim agresati de caprioare, iepuri sau marmote.
La noi si in alte tari ne-civilizate, inca mai exista pradatori naturali, insa acestia sunt vanati in mod curent cu tot felul de pretexte si derogari, sa nu mai vorbim de braconajul in floare.

Ipocrizia criminalilor nesatui ajunsi stapani peste insasi viata planetei nu mai are limite! Dupa ce au eliminat si continua sa elimine marii pradatori, unii oameni le iau locul ucigand cu tot felul de pretexte si scuze, insa in fapt: din placere si pentru satisfacerea poftelor cu sange ...
In lumea 'civilizata', setea de putere si sange nu se mai manifesta in prezent calcand pe cadavre umane ca-n epoca sclavagista, ci macelarind alte fiinte ale planetei care ar trebui sa zburde libere, sa se bucure de viata, si sa-si creasca puii.
"Libertatea este acel sentiment pentru care trăim, înseamnă posibilitatea de a alege, iar în momentul în care ne declanşăm arma tocmai am decis în locul altuia." - cata dreptate are Zsolt!

Sa speram ca astfel de cuvinte vor ajunge macar la copii acestor ucigasi numiti vanatori.  Natura inseamna viata si trebuie s-o lasam in pace, daca pretuim cu adevarat tot ceea ce inseamna viata si nu dorim sa vedem anumite animale (foste) salbatice doar la zoo.

Eu sper doar ca tagma 'vinatorilor' se va stinge inainte de eliminarea completa a speciilor de animale pe care ei le considera cu atata cinism, vanat!

IUCN Red List of Threatened Species  tine evidenta tuturor speciilor si a starii populatiilor acestora:
"The latest update of the IUCN Red List of Threatened Species™ shows that 17,291 species out of the 47,677 assessed species are threatened with extinction...  21 percent of all known mammals, 30 percent of all known amphibians, 12 percent of all known birds, and 28 percent of reptiles, 37 percent of freshwater fishes, 70 percent of plants, 35 percent of invertebrates assessed so far are under threat."


Si cum sa nu dispara speciile de mamifere mari, cand doar la noi avem zeci si zeci de asociatii de vanatoare!
Doar sezonul asta (2011-2012) s-au aprobat pe baza unor derogari "recoltarea" a 335 de ursi, 488 de lupi, 103 rasi  si 392 de pisici salbatice. Bineinteles ca asociatiile de vanatoare au cerut seminificativ mai mult!
Asta in conditiile in care speciile de carnivore mari sunt protejate STRICT la nivel european.

Cum putem permite asemenea masacre?
Ranjetul unuia dintre ucigasi: Colin Ioriatti , director AVPS Brasov, (nepotul lui Neculai Selaru directorul AGVPS din Romania). A infiintat firma Carpat Hunting... in ultima vreme firmele de vanatoare au aparut ca ciupercile dupa ploaie.


Stop masacrelor!


4 ursi!

3 comentarii:

Dragos Bora spunea...

ghost dog bear scene

http://www.youtube.com/watch?v=iFMY4jJ6SVE

Ninulescu spunea...

Neaparat trebuie o asociatie de vanat...vanatori, altfel nemernicii astia o sa omoare tot ce misca prin paduri pana le lasa pustii, asa cum au lasat Baraganul fara dropii si cimpurile fara iepuri si potarnichi. :(

Dragos Bora spunea...

http://www.gandul.info/news/padurea-scrovistea-ar-putea-deveni-fond-de-vanatoare-pentru-presedintie-in-gestiunea-ra-apps-9197182

:(