Pagini

17 septembrie 2013

UNITI, SALVAM ROSIA MONTANA!

NOIEMBRIE 2012: Acum aproape un an, am organizat un meeting pro-mediu (pentru paduri, ape şi natura în general), la care au venit (doar) cateva zeci de oameni in Timisoara, si cateva sute la Cluj si Bucuresti.

A trecut ceva vreme... Intre timp, cei mai cinstiti alesi ai neamului si-au dat cu stangul in dreptul (si arama pe fata), iar noua putere majoritara se dovedeste cu mult mai nociva decat impotentii de dinainte, in multe si diverse domenii: de la natura la cultura, trecand prin justitie, educatie, sanatate, industrie, turism, finante, administratie, etc...   
Nota de plata pentru distractie, de facturat (probabil) televiziunilor manipulatoare si multora ce-au pus botu la minciunile lor.
Avem, de 9 luni, cel mai ‘cinstit’ şi democratic guvern (dar cu ministrii urmariti penal in functie, tinandu-se cu dintii de scaun pana la pronuntarea sentintei de condamnare).

BUBA S-A SPART, odata cu o lege conceputa cu dedicatie de catre onor guvernul, pentru ca o companie ce se ocupa cu smenuri si spagi sa poata incaleca alte cateva legi (bune-rele cum erau).

SEPTEMBRIE 2013:
Daca e sa comparam, numarul protestatarilor pentru natura, cultura şi o viata mai buna s-a inzecit, si chiar INSUTIT :

Desi toata presa cumparata sau partasa (in frunte cu TVR) la nelegiuirea numita RMGC a bagat capul in pamant ca strutul la inceput, iar acum incearca sa manipuleaze in legatura cu motivatia protestatarilor, gravitatea faptelor a dus la miscari ce au spart blocada mediatica si acum nu se poate sa nu stiti CE SE PETRECE:

VA CHEMAM LA PROTEST si de data asta duminica viitoare 22 Septembrie 2013, in numele campaniei Salvati Rosia Montana, pentru Rosia Montana... dar in fapt va chemam (noi toti cei ce iesim in strada, pe durata nedeterminata) pentru salvarea intregii tari de la marasmul in care au scufundat-o impostorii, de ani de zile. Doar uniti, putem spera intr-o schimbare reala.

Sa ne vedem in strada!

UNITI, SALVAM ROSIA MONTANA!

Si ca sa extrapolam:
UNITI, SALVAM ROMANIA!
VREM DEZVOLTARE DURABILA, NU JEFUIREA RESURSELOR SI DISTRUGEREA TARII !
VREM PROFESIONISTI LA CONDUCERE, NU POLITRUCI PUSI PE CAPATUIALA !
VREM INDEPENDENTA JUSTITIEI SI TRAGEREA LA RASPUNDERE A VINOVATILOR PENTRU DEZASTRUL ACTUAL !

Invitatia la protest, mai jos:


From: Salvati Rosia Montana [mailto:ngo.ro@whiteimage.net] On Behalf Of Salvati Rosia Montana
Sent: Tuesday, September 17, 20
13 3:00 PM
To: Alin
Subject: Protestele pentru Rosia Montana continua pe 22 septembrie!

Daca nu vizualizati corect acest newsletter click aici


Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet.
Dragi sustinatori ai campaniei Salvati Rosia Montana,
Revendicarile protestatarilor nu sunt negociabile!
Prim-ministrul Victor Ponta este singurul care mai crede in proiectul minier cu cianuri.
Campania Salvati Rosia Montana anunta continuarea protestelor dupa ce duminica un numar record de persoane au iesit in strada in intreaga lume. Oameni din 33 de orase din Romania si 41 din strainatate s-au solidarizat cu lupta pentru salvarea Rosiei Montane. Fotografii de la proteste, din lumea intreaga.
Mai multi rosieni au fost prezenti alaturi de Eugen David, presedintele Alburnus Maior, in Piata Universitatii din Bucuresti si mai apoi in marsul de solidaritate ce a strabatut centrul capitalei si cartierele Tineretului si Timpuri Noi. In cea de-a cincisprezecea zi de proteste consecutive, manifestantii au cerut o data in plus, respingerea legii, prin vot la vedere de catre Parlamentul Romaniei si anularea asa numitei “comisii speciale” de analiza.
Revendicarile nu sunt negociabile este mesajul transmis de protestatari primului ministru. Acestia sunt fermi pe pozitiile lor si nu vor negocia daca sa se faca jumatate, un sfert sau o cincime din proiectul de minerit cu cianuri. Dupa declaratiile facute in graba la Rosia Montana, rupte de realitatea inteleasa de zeci de mii de cetateni ai Romaniei care s-au aflat ieri in strada, protestatarii au mai adaugat o revendicare pe lista lor: demisia lui Victor Ponta. Prin urmare este absurda ideea negocierii cu un prim-ministru caruia strada ii cere demisia.
“Miscarea nu are lideri, are doar constiinta. Este imposibil pentru Victor Ponta sa stea de vorba cu 25.000 de oameni la Bucuresti plus alte mii in tara si strainatate. Revendicarile noastre nu se discuta si nu se negociaza, vom fi in strada pana la solutionarea fiecarui punct”, a declarat Eugen David. Aici discursul lui Eugen David din Piata Universitatii.
Aflat duminica intr-o vizita la Rosia Montana, pentru aducerea la suprafata a celor 33 de angajati auto-"blocati" in mina-muzeu Catalina Monulesti, Victor Ponta a comentat: “... povestea aia ca la ei la Rosia Montana o sa se faca turism, sa stiti ca orice om care merge acolo poate vedea ca e o poveste (...) Sunt lacuri cu cianuri, raul de acolo este rosu realmente de poluare.”
“Tinem sa atragem atentia primului ministru, astazi, in prima zi de scoala de un obicei mai vechi al elevilor. Acela de a nu vorbi fara a sti. Daca nu stii, citesti sau intrebi ca sa nu vorbesti prostii eventual auzite pe la altii. Sa va intre bine in cap d-le Ponta ca la Rosia Montana in prezent nu este nici un lac de cianura, la Rosia Montana nu s-a prelucrat minereu cu cianuri si nici nu ne dorim sa traim langa cel mai mare depozit de cianuri, in aer liber, din Europa”, a declarat Calin Capros, vice-presedintele Alburnus Maior.
Asociatia Alburnus Maior considera inacceptabile declaratiile premierului ce condamna dezvoltarea turistica la Rosia Montana. Premierul se pare ca a fost convins de posibilitatile reduse de dezvoltare turistica a Rosiei Montane in urma discutiilor avute cu vreo treizeci de asa-zisi mineri. Premierul nu a fost convins asadar nici de studiile facute de Academia Romana, nici de profesorii de la Academia de Studii Economice si nici de miile de participanti ce vin in fiecare an la FanFest.
De 16 luni Victor Ponta este primul ministru al Romaniei. In tot acest timp el nici macar o data nu a mers la Rosia Montana sa discute cu cele peste 100 de familii amenintate de expropriere. Duminica, din motive de imagine s-a deplasat sa vorbeasca cu cei 33 de angajati ai companiei miniere, ignorand iarasi localnicii ce doresc cu demnitate dezvoltarea durabila a Rosiei Montane.
 in TOATA lumea!

Va rugam sa ne semnalati pe alburnusmaior@ngo.ro daca organizati in orasul dvs. un eveniment de sustinere!
Campania Salvati Rosia Montana anunta ca protestele in strada vor continua pana in momentul in care:
- Parlamentul, prin Senat si Camera Deputatilor va vota respingerea proiectului de lege;
- Guvernul va respinge in procedura de urgenta prin hotarare de guvern acordul de mediu;
- Rosia Montana va fi inclusa pe lista tentativa a Romaniei pentru UNESCO
- Cianura va fi interzisa prin lege in activitatile miniere din Romania.
- Cei patru initiatori ai acestui proiect de lege: ministrul marilor proiecte (Dan Sova), cel al mediului (Rovana Plumb), cel al culturii (Daniel Barbu) si directorul ANRM (Gheorghe Dutu) vor fi demisi.

- Demisia prim-ministrului Victor Ponta.