Pagini

18 februarie 2008

Un Cuntu viscolit


Iata pozele:

http://picasaweb.google.com/alin.ciula/200802ZapadaLaCuntu

Nu e mare lucru de povestit.

Ce pot sa va spun din weekendul meu (doar cateva idei, ca de RT n-am destul material, si pana la poezit mai am de invatat):
- in momentul in care iti fura fata unul cu herghelie (a se citi snowmobil), bagi Cracul Pip la deal in timp record, te roade al naibi sa vezi daca a ajuns in siguranta sus, la Dacia... vazand urmele apoi in zapada sus in poiana, am tras concluzia ca baietii cu snowmobilele au fost de treaba, insa probabil Ion a fost surprins ca fetele au ajuns la Cuntu inaintea celorlalti.
- niste tipi de treaba din Mures-Harghita (vreo 8), dotati cu niste lopeti (scule profi anume pentru pulver) de nu mai vazusem in viata mea, au venit cu noi la Cuntu sa se dea pe Tarcu (in caldare, voiau ei)... ne tot intrebau daca se poate sa se dea in caldare. Cert este ca bagau la greu, mai ales la deal... eu nu m-am putut tine dupa primu', care era mai falnic si cu un compas impresionant, dar am mers in rand cu al doilea ce era mai mititel (cam asa ca mine). Cert este ca am facut trei ore de la telescaun la Cuntu, in rachete.
- a doua zi, pornim destul de tarziu spre Tarcu, dar inainte de Sadovanu constatam ca viscolu-i gata sa inceapa, iar pe jos, numa crusta de gheata si placi de vant. Inghetand de frig, si gandind ca atat schiurile, cat si placa is greu de pilotat pe ghetusul ala, ne-am dat la vale... cei care urcasera pe Tarcu s-au putut bucura de ospitalitatea lui Mitel si de un ceai cald, dar noua nu ne-a parut rau ca n-am urcat, poate daca am fi pornit mai de dimineata, cat inca nu era starnit viscolul ?!
- viscolu' starnindu-se, a fost mai crunt decat isi permiteau baietii nostri mureseni, asa ca nu le-a mai trebuit caldare, s-au dat la vale si bine au facut, si-au gasit cuminti teren de joaca undeva in padure intr-o rapa pe langa izvorul Cuntu, intorcandu-se la cabana fericiti, da unii dintre ei cu obrazul inghetat de-a dreptul de viscol.
- vremea si-a facut de cap toata noaptea, temerarii care s-au avantat si au dormit pe varf cu cortul ;) (se stiu ei, ca-s timisoreni de-ai nostri) ne pot povesti mai multe despre dormitul in conditii extreme la 2200m.
- la Cuntu, Ion Argintaru era bucuros de oaspeti, asa ca in sala de mese langa soba ne-am aciuat la povesti pana seara tarziu.
- prognozele lu Mita au fost exacte... cu deosebirea ca vantul de 19km/h din Caransebes, la Tarcu masurat facea 70 (ne-a zis Ion). Pornind noi spre munte vineri seara, parintii si bunicii s-au ingrijorat, pentru ca la TV prevesteau nenorociri mari, cu viscol in toata tara si friiiig... Dupa ce-am plecat, ne-am zis: ia sa vedem noi cum e cu starea vremii, si l-am sunat pe Mita sa ne spuna cum e... pana la urma s-a adeverit vorba aia ca decat sa stai acasa si sa-ti para rau, mai bine te duci la munte si vezi la fata locului cum e! Da, mi-e usor sa vorbesc, dupa ce am stat in cabana cand viscolea, insa noi am plecat la cabana si sa ne dam cu placa/schiurile, si nu in tura extrema.
- cele -17 grade le-am imblanzit cu 1/2 l UZO de 38 grd, deci pe total a iesit:
(-17)+(38*1/2)= +2 grade, deci pana la urma n-a fost deloc frig
- a doua zi, soare cu dinti.
- ne-am dat cu muresenii in rapa lor, sa reeditam succesul... din pacate ninsese atata de mult ca de-am fi vrut sa coboram prin poiana spre Murgoniu, pe drumul Varciorovei, efectiv se franau schiurile cat de pufoasa era zapada (ce sa mai zic eu cu placa), deci rapa din padure inclinata undeva la 45 % a fost numa buna sa ne facem damblaua. Mai nasol a fost cu urcusul inapoi, chiar simteam nevoia unui schilift.

- iesind in poiana la soare, m-am bucurat sa descopar peisajul ce vi l-am aratat si voua, cu partia gata facuta (de altii) :D, eu doar m-am lipit de ei si am profitat din plin de zapada, de soare, si de urmele gata facute. Cu placa, pt ca sa te dai in pulver iti trebuie inclinatie, nu orice delusor, ca altfel mai degraba te 'scurgi' la vale decat sa te dai, asa ca orice urma in zapada proaspata, e o pista demna de luat in seama... Cea mai tare astfel de pista dreapta ca o sageata (pe care de altfel am si incercat-o) a fost urma pe care urcam, ei cu placa-n spate si ei cu focile, ... a fost o NEBUNIE sa ma dau pe acolo la vale cu full speed ...
- cam asta a fost, am plecat inainte de 15 spre telescaun, si la fel de faina a fost coborarea prin poieni si prin padure deasupra Cracului Pip, pe placa si pe schiuri, chiar daca ne cam incomodau rucsacii. M-am bucurat ca cineva, care nu mai incercase schiul de tura si datul in zapada moale, a dat pieile jos de pe schiuri (oricum a inceput sa le piarda) si a coborat fara :)
- pe Crac, unii s-au dat pe schiuri la vale (dupa cum am vazut urmele) eu am fost de data asta cuminte si am carat placa in spate, doar de frica sa n-o zgarii, nicidecum din alte motive :D

N-am dat nume, stiu io de ce (asa am vrut, sa vorbesc doar pentru mine)... cine vrea sa mai povesteasca, e binevenit :)

Cu bine,
Alin

HARDALAU DANIELA wrote:

Povestea, Aline, vrem povestea :))) Adica RT-ul


From: alpine_tm@yahoogroups.com [mailto:alpine_tm@yahoogroups.com] On Behalf Of CIULA ALIN
Sent: luni 18 februarie 2008 10:40
To: alpine_tm@yahoogroups.com
Subject: Re: [alpine_tm] Re: 9-10 Februarie Muntele Mic

Pulverul adevarat e ... aici (acolo in poze) :)

Alin

Codrut Hutuleac wrote:

Hello fetele...

ce nu stiti voi poate...
este ca in timpul saptamanii a fost ratracul pe acolo cu vreo 3 lame
si a tasat bine "partia" dintre cele 2 partii oficiale.

Am fost si noi pe acolo 3 zile (Miercuri-vineri) si era perfecta
zapada..pacat ca era ceata. Din pacate ...Pulverul adevarat e
altundeva...

codru

--- In alpine_tm@yahoogroups.com, "HARDALAU DANIELA"
...> wrote:
>
> Ce se poate spune despre un week-end de ski la Muntele Mic???
>
> Evident ca am schiat :))) Dar, mai e ceva! Am descoperit o noua
pasiune:
> zapada pulver :) Daca o mai combinam si cu o patura groasa de ceatza
> avem deja combinatia perfecta pentru o mica aventura :)))
>
> Am schiat undeva intre cele doua partii, unde nu era asa de
aglomerat,
> si cum sambata noaptea si apoi duminica a tot nins s-a asternut un
strat
> gros de zapada pulver. Duminica eram doar noi in zona aceea dintre
> partii, si a fost un vis sa schiem in zapada aceea neatinsa de
nimeni
> :)) Rar se mai incumeta cate unul prin ceatza in acea parte, dar
noua ne
> placea!!!!
>
> Duminica am coborat pe schiruri pana la telescaun, pe drum sau mai
bine
> zis pe scurtaturile care taie serpentinele.
>
> Cateva poze:
> http://picasaweb.google.com/damaris4d/MunteleMic910Februarie2008
>
> Daniela